Hoezo bloggen?

Tot de ontdekking komen dat er nauwelijks bloggers zijn van 60 plus, inspireert mij om er zelf een te starten. En misschien zijn er wel meerdere 60plus bloggers, nou dan heb ik ze niet gevonden. Alvast een reden om mij te informeren als je een blogger weet. Misschien ben je er zelf een. Ik zou het in elk geval leuk vinden om meer bloggers te vinden in de digitale wereld.

Mijn roepnaam is Rita. Ik blog over 60 plus zijn, als 60 plusser dingen doen, over 60 plus en meer. En ik blog over mijn lievelingsbloem, de roos.

60plus zijn: voorzetsels en rollen.

Als 60 plusser blog ik over de diverse rollen die ik in het dagelijkse leven inneem. Ik treed op in de rol als echtgenote van, als moeder van, als oma van, als zus van, als tante van en ook als vriendin van. Noem alle relaties maar op. En typisch dat een rol binnen een relatie gepaard gaat met het voorzetsel van. Een relatie geeft aan bij wie je hoort. Je bent een beetje een bezit van. Toch?

Een andere rol die ik nu als 60 plusser inneem, is die van vrijwilligster, waar over het algemeen het voorzetsel bij past. In, mijn werkzame verleden ben ik docente geweest bij een ROC, middelbaar beroepsonderwijs. In de positie met betaald werk was het werk dat ik deed een uitvloeisel van mijn studie. In mijn tijd een opleiding aan de kweekschool in ’s Hertogenbosch. Nu heet de opleiding Pedagogische Academie.

Maar goed, momenteel ben ik vrijwilligster bij de kunstuitleen van het cultuurbedrijf in Emmeloord. Daarnaast organiseer ik samen met echtgenoot Albert driemaandelijkse exposities van amateurkunstenaars in twee verzorgingshuizen. En ik ben verbonden bij een Welzijnsproject in Luttelgeest, de Ontmoeting. Kijk, deze rollen zijn verbonden aan plekken met de voorzetsels bij en in. Grappig om voorzetsels zo te bekijken.

Ook gezien dat ik over Rozen blog? Mijn pad is altijd over rozen gegaan. Correctie, niet altijd maar sinds ik echtgenote ben van Albert die rozenkweker is geweest. Mijn pad over rozen wordt voortgezet door zoon Jelle. Hij is CEO bij een rozenveredelaar. Jelle heeft eens een roos vernoemd naar zijn vrouw Shiary. Hoe mooi is dat. Ik denk dat geen enkel cadeau opweegt tegen deze vernoeming.

 

En onlangs heeft hij ook een roos genoemd naar zijn zusje. La Vie, heet de roos. Hoe bijzonder is het als je een bos la Vie krijgt.

 

 

Wat me ook heel erg boeit, zijn kinderboeken. Logisch met kleinzoon Mente van 3 en kleinzoon Arne van 5. Beide jongens worden graag voorgelezen en laat mij nou voorlezen erg leuk vinden. En zelf lees ik ook heel graag. Ook wil ik onder deze categorie bloggen over wat ik tegenkom. Daar blog ik o.a. over onder het kopje 60plus en meer. 

60plus doen. Taal is een mooi fenomeen. Doen geeft aan dat er activiteiten aan verbonden worden. Doen in de vorm van verschillende werkwoorden, en onder deze categorie blog ik over activiteiten die ik als een werkwoord kan presenteren.

Bovendien is er gelegenheid om mij een reactie te sturen.