Wat doen als de kleinzonen logeren

Dan gaan we wandelen in het bos. Het Waterloopbos heeft een leuke wandelroute van 1.1 kilometer met hele goede bewijzering. Dus we kunnen het aan de jongens overlaten om ons door het bos te leiden.

In het Waterloopbos zijn honderden onderzoeken gedaan naar het gedrag van water. Na de tweede wereldoorlog is in het bos gestart met allerlei proeven die met modellen werden uitgetest. De komst van de computer maakte een eind aan deze “proeftuin”.

En nu is het bos benoemd tot Rijksmonument en een aantal werken worden in ere hersteld. Het grootste model de ‘Deltagoot’, een 240 meter lange betonnen soort bouwwerk is door twee kunstenaars tot een kunstwerk gemaakt, ‘Deltawerk’. Met de ‘Deltagoot’ konden ingenieurs een woeste zee nabootsen.

Deltawerk onderzoeken

Geen Deltawerk maar de tempel van het licht

En dat moet getekend worden

En nu weer op weg. De gele route volgen. Onze gidsen lopen voorop.