Chocola uit Brussel

En als je je verjaardagsfeestje hebt, krijg je cadeautjes. En dan is het leuk om een klein beetje te sturen, welke cadeautjes je wilt hebben.

Daar komt het lijstje. Chocolade uit Brussel. Ja, dat weet hij nog dat zijn tante in Brussel heeft gewoond. En als ze kwam, dan nam ze altijd van die lekkere chocolaatjes mee. In een mooi doosje met een foldertje waar alle smaken opstonden. Dus dat is de verjaardagswens.

Ik probeer uit te leggen dat Brussel best wel ver is. Hij luistert heel geduldig naar me, knikt eens dat hij mij begrijpt. Maar ik kan toch wel chocolaatjes meenemen voor hem ……… uit Brussel.

Vier oranje bloemen en twee madeliefjes

Onderweg naar de speeltuin ziet hij madeliefjes staan. Daar wil hij twee van. En ook nog vier andere bloemen want hij wordt vier. Oranje bloemen. Dat is onze traditie, aantal bloemen passend bij de leeftijd. Dat heeft hij bij zijn broer gezien en dat wil hij ook.

En dan wil hij ook iets grappigs

Tja, wat vindt een vierjarige grappig. Albert weet het ideale cadeau. Hij is gek op nootjes en kaas. Doen wij er 4 potjes met nootjes bij en 4 soorten kaas.

En nu maar afwachten of hij zijn cadeau grappig vindt.