Zand en water

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-16.png

Als je bijna vier bent en net zes dan is spelen met zand en water nog altijd heel leuk. Vooral als je lekker kunt knoeien op de tegels.

Je ontdekt dat je met een kwastje ook lekker in het zand kunt tekenen. Kwastjes zijn niet alleen om te verven. Zand mengen met water, lekker papje maken en verven maar. Worden het zandsculpturen? Gewoon een klein bergje zand, en dan met de kwast voorzichtig een gat erin maken. Maar helaas zand droogt op.

Na de zand schilderwerken worden er pannenkoeken gebakken. Ieder een eigen potje met water en samen wat zand. Meer hebben de jongens niet nodig. Ze kneden heel fanatiek, lekker veel modder want dat is deeg. Maar helaas het deeg droogt ook op en de pannenkoeken mislukken.

Dan ontdekken ze dat als ze veel water en weinig zand in het water doen, ze pindakaas hebben gemaakt. Enthousiast laten ze dit zien.

“Neeeen, niet naar binnen, met jullie modderhandjes, moddervoetjes en potjes pindakaas”.

“Ja, maar pindakaas is lekker. We willen dit potje binnen bewaren en aan papa en mama laten zien.” En natuurlijk moet die pot pindakaas bewaard worden. In huis. In het kastje waar ook het ander beleg bewaard wordt.

Nou, ik denk dat papa en mama dat geen goed idee vinden.