Geluk is…….

Weet jij wat geluk is? Zo start Zoë het vraaggesprek over wat geluk is. Muizen Zoë en Luuk proberen ieder voor zich deze vraag te beantwoorden. Vervolgens vertellen de twee muizenvriendjes elkaar wat geluk is. Beide vinden voorbeelden van geluk in alledaagse situaties. Én in waarnemingen uit de natuur. https://deleesclubvanalles.nl/book-review/geluk-is/

Geluk is….

paardenbloempluisjes wegblazen, zegt muis Zoë. Dit heeft kleinzoon Mente goed in zijn oren geknoopt. Elke keer plukt hij paardenbloemen. En hij reageert heel blij als hij een bloempluisje ziet. Er wordt heftig geblazen waarbij hij natuurlijk om hulp moet vragen. De paardenbloemen in bloeifase, neemt hij mee naar huis.

Een bloempluisje bij mama

Één van Mente’s verlepte paardenbloempjes heeft schoondochter Shiary bij mama’s kaart geplaatst. En kijk… een paardenbloempluisje. Het bloempje is in het vaasje blijven groeien tot een pluisje.

Toeval? Mama zou zeggen: Neen, geen toeval. Er is meer tussen hemel en aarde.