Arie Schippers

Arie Schippers? Nooit van gehoord. Dus niet lang gedraald, we gaan naar Kampen, het Stedelijk museum èn de voormalige Synagoge. Het werk van de kunstenaar hangt op twee plekken. Beroemd onder kunstkenners. Vrijwel onbekend bij het grote publiek. Die kop in het Magazine van het Financieel Dagblad maakt heel nieuwsgierig. https://fd.nl/fd-persoonlijk/1291309/arie-schippers-beroemd-onder-kunstkenners#

Mens wordt hond

Zoals de honden ons en de wereld om hen heen gadeslaan, alert en trouw aan de baas, zo is Schippers trouw aan zichzelf en aan zijn liefde voor de beeldende kunst.

Dat lezen we in de brochure. We beginnen in de voormalige Synagoge. Daar hangt een levensgroot portret van een hond. Kiko, de hond van Schipper. Er staan ook enkele beelden. We lopen er langs, we nemen waar. Meer niet.

Luidbalkende ezel

where is my Messiah?

Speciaal voor de voormalige Synagoge heeft Schippers dit beeld van een luidbalkende ezel gemaakt Where is my Messiah?  Uit de brochure: Schippers maakt hiermee een knipoog naar het Voormalige Joodse gebedshuis door de Messias weg te laten. Tja.

Geen klik

We gaan verder naar het Stedelijk museum. We zien grote doeken, kleinere, en ook een aantal beelden. En nogmaals lopen we rond, we nemen waar. En we voelen eigenlijk geen klik met deze expositie en dus niet met Arie Schippers. Er zijn kunstkenners en kunstkenners. En wij horen niet bij die kunstkenners waarbij Arie Schippers beroemd bij is.