Een nieuwe trend?

Panterprints, één van de nieuwe trends het komende seizoen. Of eigenlijk meer een voortzetting van de najaars- en wintertrend. Een kledingstuk met dit stijlvolle printje mag dan ook ab-so-luut niet in je garderobe ontbreken. Zo, dat is duidelijk.

Stap een dameskledingzaak binnen en je wordt overspoeld door de panterprints. Op internet wordt het wijsvingertje opgestoken. Denk erom!!! De trend van het komend seizoen wordt de panterprint. Hou je daaraan!

Ik zou niet durven

En dan durf ik geen nee te zeggen, hè. Modetrends daar doe je gewoon aan mee of je wilt of niet. De trend schijnt dus al veel eerder begonnen te zijn. Heb ik helemaal gemist. Hoe dat kan? Geen idee. Nu zie ik ze overal verschijnen. Waarschijnlijk veel bezig geweest met andere dingen.
Die prints zitten op allerlei soorten kleding, van bovenkleding tot onderkleding. En ook nog op schoenen en accessoires.
Wat opvallend is, tijgerprints zijn nauwelijks te vinden in kledingzaken. Ik zie en hoor alleen over panterprints.

Verschil tijgerprint en panterprint

Tijgers hebben strepen in hun vacht. Op hun kop hebben ze wat vlekken maar de strepen overheersen. De strepen zijn zwart op een oranje-achtige vacht.
En de vacht van panters is gevlekt. Vlekken in verschillende afmetingen. Dus de vlekken kunnen leuk toegepast worden in een mooi patroon op een stof. Volgens Wikipedia is luipaard een andere benaming voor panter. Maar goed, panterprint ligt beter in de mond dan luipaardenprint. Misschien komen er meer dierenprints. Zebraprint. Giraffenprint. Slangenprint. Krokodillenprint. Wie weet.

En wat zal ik eens dragen?

Nou dit. Ik heb een jurk gevonden. Toevallig gevonden. Geen panterprints maar gewoon panters. Zo, en nu moet ik de jurk nog durven dragen.

jurk met panterafbeeldingen

Jammer genoeg heb ik geen kleding gevonden met de kleur Living Coral. Het kleureninstituut Pantone introduceerde deze kleur als de modekleur 2018.

https://60plusenmeer.nl/2018/12/28/en-de-kleur-van-het-jaar-wordt/