Op spikes

NK cross 2019 en Albert doet mee. Plus het is een Nederlands kampioenschap dat in de buurt wordt georganiseerd. Daar kan ik niet om heen. Bijwonen die cross.

En deelnemen aan een cross, doe je op spikes begrijp ik. Hardlopers op spikes? Nooit eerder over gehoord. Nu wel. En dan hebben we het over hele speciale spikes, de cross-spike voor het stoere veldwerk. Trainer Tjeerd leent zijn spikes uit om te proberen.
Jammer, geen rose en groene schoen https://60plusenmeer.nl/2018/12/08/rose-en-groen/

Het parcours

Het parcours is uitgezet bij Ntl, de wildste tuin in Kraggenburg staat er op de site. De voorzitter van de organiserende atletiekvereniging, AVNOP heeft daar lovende woorden over. Hier ligt een zeer uitdagend parcours met verschillende ondergronden. De paden worden afgewisseld van gravel, zand, houtsnippers, en gras en gaan soms door een ware jungle van bamboe. Voor iedere nieuwkomer een ware verrassing.

Masters M50+

Er zijn diverse categorie├źn met de daarbij behorende tijdsschema’s. Albert loopt in de categorie Masters M50+. Maar eerst het Wilhelmus. Ik merk dat heel veel mensen om me heen verrast zijn. Ik ook. Het Wilhelmus voorafgaand aan een wedstrijd, hier in de polder. WOW.

Callroom

De mannen mogen niet zelf naar de start lopen. Neen, eerst verzamelen in de Callroom. Word je gecontroleerd. Heb je het startnummer opgespeld, kom je op de lijst voor? En dan naar de start, geen rijen van twee maar wel in de rij.

Van 50+ tot een deelnemer van 81

78 deelnemers in de groep waar Albert bij loopt. Afstand 8000 meter, aantal te lopen rondes, het zijn er vier. Het startschot wordt gelost en Albert schiet me voorbij.

Ik kan hem drie keer voorbij zien gaan. De vierde keer is op weg naar de finish. Ik tel hoeveel 65plussers mij passeren voordat Albert mij passeert. Ik tel 7 of 8.
Albert finisht op de zevende plaats, er zijn acht 65plussers die meedoen. Knap gedaan.

En ik?

Lekker bijkletsen. Met Rutger, met Carla en met nog veel meer mensen.

En tekenen. Met potlood. Urban sketching.