Little bird

little bird, Shahid Parvez

Vanaf mijn vrijwilligerswerkplek bij de kunstuitleen, heb ik zicht op Little bird van Shahid Parvez. De figuur op het werk kijkt uit de verte naar me. Wat vind je van mij?
Enerzijds doet de afgebeelde figuur kinderlijk vreemd aan. Anderzijds heel grappig met de neus in de vorm van een broek. Het opwindvogeltje op de rug doet ongewoon aan even als de twee wieltjes in plaats van pootjes.
Ik raak aan de praat met een bezoekster. Samen staan we voor het werk van Parvez. Mevrouw vindt dit werk niet mooi. Zij houdt ook niet van Corneille. Ik kan me er enigszins in vinden dat zij deze twee kunstenaars vergelijkt. Alhoewel, Corneille gebruikt veel diepere kleuren. Bovendien doet de afgebeelde figuur in combinatie met de vogel vrolijk aan. Dat ontdek ik niet in de kunstwerken van Corneille. Ik vind little bird grappig maar geen kunst om mee te nemen.
Dan komt een lid van de kunstuitleen werk terugbrengen. Even later staat hij voor me met little bird, om te lenen. En thuis aan de muur te hangen.

z.t. Rogier Alleblas

Ik krijg zicht op ander werk. Doet wat somber aan ondanks het opspattende water dat het werk doet oplichten. Ik ontdek dat het werk van Rogier Alleblas is. Fotografie. Zonder titel. En hij staat op de plek J t/m L. Dus ik zet hem bij de A t/m H. Fijn, ik vond het geen werk om lang naar te kijken.

En nu? Golvende lucht van Lenneke Saraber. Daar wil ik wel een hele tijd naar kijken.

golvende lucht, Lenneke Saraber