Lef, een heleboel lef

Met een aantal leden van de schildersgroep zijn we op stap geweest. Het uitstapje heeft ons geïnspireerd. En het heeft ons lef gegeven. Een heleboel lef! We kopen doeken van 60×80. Voor de volgende schildermiddag.

Op stap naar de kunstuitleen

Inspiratie opdoen. Ideeën krijgen. Waar? De kunstuitleen. Met elkaar rondkijken en werken bewonderen of werken niet mooi vinden.
Bij binnenkomst valt het werk van Gerda Elfring, de Verbazing, gelijk op. Het doet heel vrolijk aan op de muur. Ook het werk van Eugene Brands (1913-2012) trekt onze aandacht. In 2018 is er een expositie geweest van zijn werken in het Cobramuseum. Georganiseerd door zijn dochter.

de Verbazing, Gerda Elfring

Van Brands zien we meer werken. Maar er zijn ook nog zo veel meer andere werken te bewonderen. Het spreekwoordelijke te veel om op te noemen geldt hier. Bovendien willen we ook zwart-wit werken zien. We gaan op zoek.

zonder titel, Eugene Brands

Getekend?

Iep, Reinder Homan

Deze ets van Reinder Homan trekt onze aandacht. Vol bewondering staan we te kijken naar het fijne potloodwerk. Dachten we. Maar het is een ets. De takken zijn heel verfijnd aangebracht.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-22.png
Dijkhuisje Noordpolder, Dick Oostra

Een potloodtekening

En we vinden een potloodtekening. Dijkhuisje Noordpolder, Dick Oostra.
Geen Noordoostpolder, maar Noordpolder.

Doet deze potloodtekening je ergens aan denken? Wij hadden wel een idee.