Vóór het lopenKennen jullie dit nog: “Op ‘n slof en ‘n ouwe voetbalschoen…”

https://www.youtube.com/watch?v=rM4mZIGuvNk

Zeg nu zelf of je voor Ajax bent of niet, dit lied van Johnny Hoes uit 1966 is een heerlijk lied. Ik word gewoon heel vrolijk bij het horen van de muziek. Johnny heeft ook voetbal hits gezongen voor andere voetbalclubs.

Echtgenoot Albert heeft geen slof en geen ouwe voetbalschoen, maar wel één roze schoen en één groene schoen. Jawel de rechterschoen is roze en de linker heeft een mooie gifgroene kleur. En het zijn hardloopschoenen. 

Op Facebook kreeg Albert al diverse opmerkingen over zijn wonderlijke schoenen. 
Jacquelien: “Pittig kleurtje, handig voor als je eens op z’n kop in de sloot belandt….maar mooi!”

Jelle: “Heb je twee verschillende gekocht?”
Chris: “Als je niet kunt kiezen, neem je toch beide kleuren”.
Neen, het is gewoon één paar.

Joyce: “Mooi, zijn ze ook lichtgevend?” Die zijn er dus ook, hè schoenen met lichtgevende zolen. 

Tenslotte nog trainer Tjeerd: “Damesmodel? Nou, jij loopt er vast mooi mee. Dat doe je met bijna alle schoenen. Maar ze zien er in ieder geval mooi uit”.

Tijdens de training vielen de opmerkingen mee. De dames vonden zijn schoenen heel mooi en na de training in de mannenkleedkamer komen de mannen ook tot de conclusie dat het hele mooie schoenen zijn. Wel hadden ze de vraag hoe Albert erbij komt om dit soort schoenen te kopen.
Het antwoord is zeer eenvoudig het leken goede schoenen voor de Nederlandse kampioenschappen Crosswedstrijden die in februari bij Netl in Kraggenburg worden gehouden. Albert heeft sinds kort een wedstrijdlicentie en hij wil meedoen in de categorie mannen 65 plus.

Tja en als je meedoet aan een trailloop worden je schoenen vies. 
In februari ga ik Albert aanmoedigen:

Op een roze en groene hardloopschoen
wordt Albert 60plus kampioen